lokakuuta 07, 2011

Korvapuustit


Aika harva asia maistuu yhtä hyvältä kuin juuri uunista nostettu kuohkean makea korvapuusti! Pullia on aina helpompi hommaan ryhdyttyä tehdä vähän isompi satsi, mutta suuri osa kannattaa tässä tapauksessa ehdottomasti pakastaa. Koska pullataikinassa on suhteessa vähän rasvaa, esimerkiksi viinereihin verrattuna, pullat kuivahtavat nopeasti ja menettävät ihanan pehmeytensä.

Tähän taikinamäärään kuluu hiivaa puoli pakettia, joten leipaise toki lopusta hiivasta pizzataikina tai sämpylöitä uunin kerran lämmitetttyäsi!


Korvapuustit
pari pellillistä pieniä korvapuusteja

100 g Tummansininen Keiju -margariinia
3 1/2 dl makeutettua soijamaitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
n. 500 g puolikarkeita vehnäjauhoja

täytteeseen:
Tummansininen Keiju - margariinia
kanelia
sokeria
vaniljasokeria

1/2 dl soijamaitoa
2 rkl tummaa siirappia
raesokeria

Lämmitä soijamaito kädenlämpöiseksi. Sulata margariini. Murra joukkoon hiiva ja vispaa sekaisin. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon 3/4 jauhoista kauhalla tai lastalla. Lisää loput jauhoista ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Vaivaa joukkoon sulatettu margariini, peitä taikina kelmulla tai ohuella muovipussilla ja anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

Esilämmitä uuni 225°C. Kaavi kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa muutaman kerran. Kaaviloi noin 20 cm korkeaksi suorakaiteeksi. Levitä veitsellä taikinalle reilusti margariinia, ripottele pinnalle sokeria, kanelia ja vaniljasokeria. Rullaa tiukaksi rullaksi ja paloittele niin, että teet jokatoisen viillon veitsen kärki osoittaen yläoikealle, jokatoinen ylävasemmalle. Käännä puusteista kapeampi puoli ylöspäin, paina keskelle lovi etusormilla ja nosta pellille. Peitä liinalla ja anna kohota kymmenisen minuuttia.

Sekoita soijamaito ja tumma siirappi. Voitele puustit seoksella ja ripottele pinnalle reilusti raesokeria. Paista uunin keskitasolla, kunnes pullien pinta on vaaleanruskea, 8-12 minuuttia. Älä paista pullia yhtä tummiksi kuin kananmunalla voideltaessa tai pullista tulee kuivia.

Ei kommentteja: